Meditime – 11 Shkurt

Lexoni nga Gjoni 16:17-33

Shtrëngimi do të vijë

Jua kam thënë këto gjëra, që ta keni paqen në mua; në botë do të keni shtrëngim, por merrni zemër, unë e kam mundur botën. (v. 33)

Familjes sime i pëlqen të shohë një program televiziv të titulluar “Ethet e arit”. Ky program ndjek nga pas disa brigada minatorësh ndërsa ata kërkojnë për ar, kryesisht në Alaskë. Në çdo episod, minatorët përballen me një mori problemesh, përfshirë këtu prishjen e pajisjeve, konfliktet e personelit, ujin e pijshëm të papastër apo motin e paparashikueshëm. Këta njerëz çdo javë, arrijnë disi t’i kapërcejnë problemet dhe të zbulojnë arin pas së cilit lënë kokën.

Problemet nuk janë vetëm për programet televizive. Që të gjithë përballemi me to. Madje edhe Jezusi u përball me probleme kur ishte në tokë. Ai u përball me farisenjtë dhe saducenjtë, me Juda tradhtarin si dhe me një kryqëzim të tmerrshëm. Vetëm disa ditë përpara se të ndodhte arrestimi, gjykimi dhe vdekja e tij, ai i përgatiti dishepujt e vet për problemet që do të hasnin. Edhe pse Jezusi i garantoi se do të hasnin telashe, ai u dha gjithashtu edhe shpresë se do ta mundte botën. Jezusi i anashkaloi ngjarjet që të çonin tek ajo e premte e zezë dhe mezi priste ditën e ringjalljes.

Kur shohim këtë program, “Ethet e Arit”, familja ime ka një batutë: “Po pyet veten se çfarë nuk do të shkojë mirë këtë javë?”. Në jetën reale, shtrëngimet do të vijnë sepse jetojmë në një botë të rënë. Nuk ka rëndësi se ç’dhimbje po përballojmë, qoftë aftësi të kufizuar, vetmi apo të qenit të përndjekur për shkak të besimeve tona, mund të marrim zemër sepse Krishti e ka arritur fitoren. Falë kësaj njohjeje, mund të kemi paqe.—Steve Laman

Lutje: O Zoti Jezus, kur na vijnë probleme në jetët tona, na ndihmo të kujtojmë se mund të të besojmë ty për të na sjellë paqe.

Komente

komente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *