Meditime – 12 Shtator

Lexoni nga Luka 14:15-24

Vizion mbretërie – përsosmëria

Shpejt, shko nëpër sheshet dhe nëpër rrugicat e qytetit e sill këtu të varfrit, sakatët, të çalët dhe të verbrit. (v. 21)

Në këtë shëmbëlltyrë, shohim se lista e të ftuarve ndryshon në mënyrë drastike në momentin e fundit. Mysafirët, që zakonisht pritet të jenë në gosti, ishin shumë të zënë. Ata që kishin kohë sa të donin për të festuar, ishin ata që askush nuk do ta mendonte t’i ftonte. Këta mysafirë që askush nuk i priste u bënë të ftuarit e nderit. Ata e vlerësuan festën ashtu siç ishte. Jezusi e tregon këtë shëmbëlltyrë për të sfiduar kuptimin që ne kemi se si do të duket mbretëria e Perëndisë. A e imagjinojmë ne mbretërinë e Perëndisë si një vend me përsosmëri të patëmetë? A e imagjinojmë ne se do të përfshijë vetëm njerëz të respektuar, ata që zakonisht presim të shohim nëpër tavolina?

Ne bëjmë shpeshherë festa në rrugicën tonë. Kemi dreka/darka ku secili sjell diçka që ka gatuar, si dhe festojmë ditëlindje. Gjithmonë kërkojmë arsye për të bërë festa dhe mbrëmje vallëzimi, dhe zakonisht i gjejmë arsyet. Fqinjët e mi që kanë aftësi të kufizuara janë më të mirë se unë kur vjen puna te festimet. Ndërkohë që unë jam shpesh e zënë me agjendën time, ata e kuptojnë që kremtimi i njëri-tjetrit duhet të jetë prioritet. Njësoj si ata që përmenden në shëmbëlltyrë, ata gjejnë kohë për gjërat e rëndësishme.
Këto festime në lagje janë gjëja më e ngjashme me parajsën që kam përjetuar ndonjëherë. Për shkak të tyre, imagjinata që unë kam për mbretërinë është zgjeruar. Më parë, unë do të kisha supozuar se çdo gjë që unë e shihja si “të papërsosur” nuk do të ishte pjesë e festës qiellore. Miqtë e mi më ndihmuan ta zgjeroj imagjinatën time dhe të vendos si prioritet ato gjëra që janë vërtetë të rëndësishme.—Amy Curran

Lutje: O Zot, na ndihmo të gjejmë kohë për gjërat që ti çmon. Zgjeroje imagjinatën që kemi për mbretërinë tënde.

Komente

komente