Lexoni nga Habakuku 3:16-19; Isaia 43:1-3
Kur gjërat duken të pashpresa
. . . unë do të ngazëllohem te ZOTI dhe do të gëzohem te Perëndia i shpëtimit tim. (v. 18)

Shpeshherë në tranziconet e jetës përjetojmë edhe humbje. Ndoshta keni përjetuar vdekjen e partnerit, të fëmijës apo të miku/mikeshës. Ndoshta keni dërguar fëmijët në universitet ose një anëtar i familjes u shpërngul diku larg. Është e mundur që një ndryshim në shëndetin tuaj të ketë çuan në humbjen e dëgjimit, shikimit, apo përdorimit të këmbëve. Nëse keni dalë në pension kohët e fundit, edhe ju mund të keni ndjesinë e humbjes së qëllimit.

Habakuku zgjodhi të ngazëllohej pavarësisht se nëpër ara nuk kishte të korra apo në vathë nuk kishte dhenë (të cilat janë mjete të mbijetesës dhe të furnizimit me ushqim), për shkak se ai e dinte që Perëndia ishte aty. Pavarësisht humbjes, nëse e keni vendosur besimin tuaj te Jezu Krishti, edhe ju mund të keni shpresë në situatën tuaj aktuale. Kujtohuni për praninë plot dashuri të Perëndisë përmes këtij premtimi që ai na jep tek Isaia 43:1-3: Mos ki frikë, sepse unë të kam shpenguar, të kam thirrur me emër; ti më përket mua. Kur do të kalosh përmes ujërave unë do të jem me ty, ose do të kalosh lumenjtë, nuk do të të mbytin . . . Sepse unë jam ZOTI, Perëndia yt, i Shenjti i Izraelit, Shpëtimtari yt”.

Nëse nuk e keni sigurinë e kësaj shprese, mos vononi që të zbuloni ndryshimin e tanishëm dhe të përjetshëm që Jezusi mund të bëjë në jetën tuaj. Ai ju ofron hir dhe ka dëshirë të madhe t’ju ofrojë falje, qëllim dhe jetë të përjetshme. — Steve Petroelje

Ndërsa luteni, mbahuni tek shpresa që keni në Krishtin, dhe i kërkoni Perëndisë t’ju ndihmojë ta ndani me guxim këtë shpresë me ata që kanë nevojë për të.

Categories: Meditimet

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.