Meditime – 14 Korrik

Lexoni nga Eksodi 4:10-17

S’ka justifikime

Dërgoje mesazhin tënd nëpërmjet kujt të duash! (v. 13)

Po të kisha parë një ferrishte që digjej, të kisha marrë premtime tronditëse, dhe po të kisha parë shenja të pamohueshme, do të përgjigjesha si Isaia: “Ja ku jam, dërgomë mua!” (Isa 6:8). A nuk do të ishit përgjigjur kështu edhe ju? Në fakt, me shumë mundësi do të kisha qëndruar pranë Moisiut duke thënë: “Dërgo një tjetër më mirë”. Ashtu si një fëmijë ne nuk e imagjinojmë dot të bëjmë diçka që nuk është bërë ende.  Dhe ashtu si një prind, Perëndia zemërohet me Moisiun, por nuk heq dorë. Moisiu ka për ta bërë këtë gjë të vështirë, pavarësisht hezitimit të tij. Një prind i mirë e di që fëmija e zotëron aftësinë për të zgjidhur një problem matematikor, dhe nuk e lë atë t’ia hedh kollaj. Prindërit ndihmojnë në çdo lloj mënyre që munden, përveç duke e bërë ata detyrën.

Një këngëtare dhe kompozitore e muzikës popullore amerikane e jehon këtë mendim në një këngë të sajën: “Mund ta bëni këtë gjë të vështirë. E di që nuk është e lehtë. Por e besoj që kështu do të jetë. Mund ta bëni këtë gjë të vështirë”. Perëndia siguron në çdo aspekt gjithçka që i nevojitet Moisiut. Ai nuk e largon thirrjen për shkak se Moisiu ka frikë. Aaroni mund të flasë. Kur Perëndia na jep një mision të cilin nuk e kemi realizuar më parë dhe kemi frikë ta kryejmë, ai e di tashmë që ne mund ta bëjmë përmes fuqisë, pranisë dhe sigurimit të tij.  Jezusi e njihte këtë premtim. Ai mori përsipër gjënë më të vështirë të mundshme: duroi kryqin për mëkatin e botës. Ai iu lut Atit që t’ia hiqte këtë barrë (Luka 22:42). Ati refuzoi. S’ka justifikime. Mund ta bëni këtë gjë të vështirë. Miq të dashur, çfarë gjëje të vështirë po kërkon Ati prej jush sot?—Jon Opgenorth

Lutje: O Atë, më jep kurajë që të bëjë gjënë e vështirë për të cilën jam i prirur të kem frikë.


Komente

komente