Meditime – 8 Janar

Lexoni nga Eksodi 14:5-14

Thjesht rrini të qetë

ZOTI do të luftojë për ju dhe ju do të rrini të qetë. (v. 14)

Qindra vite më parë, izraelitët e gjetën veten të rrethuar me detin nga njëra anë dhe karrot e egjiptasve që po afroheshin nga ana tjetër. Të gjithë i zuri paniku! Pastaj Moisiu u tha: “ZOTI do të luftojë për ju dhe ju do të rrini të qetë”. Më vonë gjatë historisë së tyre, izraelitët nuk u besonin më profetëve të cilët Perëndia i kishte dërguar t’i udhëhiqnin; ata donin një mbret. Samueli, i mërzitur nga mungesa e tyre e besimit, u ritregoi se si Perëndia i kishte udhëhequr dhe i kishte mbrojtur në të kaluarën. Për të vërtetuar fuqinë e Perëndisë, Samueli i këshilloi: “Prandaj tani ndaluni dhe shikoni këtë gjë të madhe që ZOTI do të bëjë para syve tuaj” (1 Sam 12:16). Dhe ai i thirri Perëndisë që të dërgonte bubullima dhe shi, dhe filloi të gjëmoi dhe të binte shi.

Kush jam unë kur trupi im ligështohet? Unë jam një fëmijë i dashur i Perëndisë, i cili kënaqet shumë me mua, më qetëson me dashurinë e tij dhe ngazëllen për mua me britma gëzimi (Sof 3:17). Unë jetoj në mbretërinë e disponueshme të Perëndisë që po vjen. Unë jam e sigurt (Heb 12:28).
Unë nuk besoj se Perëndia shkakton kancerin apo ndonjë gjë tjetër të keqe. Dhe unë mund të bëj plot gjëra për ta menaxhuar këtë sëmundje. Por mesazhi i Perëndisë për mua është i qartë: ndalu; rri e qetë. Kjo sëmundje nuk është vetëm beteja ime. Rezultati do të zbulojë dashurinë dhe fuqinë e Perëndisë. Unë do të jem fitimtarja, pavarësisht se si apo se kur mbaron.—Karen Bables

Lutje: Zot, unë i them frikërat e mia dhe t’i dorëzoj ato ty. Ato zbehen përpara madhështisë tënde.


Komente

komente