Meditime – 8 Shtator

Lexoni nga Mateu 17:1-9

Ngrihuni dhe shkëlqeni

Dhe Jezusi u afrua, i preku dhe tha: “Ngrihuni dhe mos kini frikë!” (v. 7)

Imagjinoni sikur jeni në majë të një mali pas një ngjitjeje të gjatë. Fytyra e mikut tuaj fillon të shkëlqejë si dielli dhe rrobat e tij kthehen në të bardha të ylberta. Shfaqen dy burra dhe fillojnë të bisedojnë me të. Keni dëgjuar kaq shumë rreth këtyre figurave të rëndësishme historike, të cilët kanë vdekur shumë vite më parë, dhe nga nderimi i madh, ju doni ta ruani këtë çast. Më pas një re e ndritshme ju rrethon të gjithëve dhe një zë që nuk shihet shpall: “Ky është Biri im i dashur, në të cilin gjeta pëlqim: dëgjojeni!” (v. 5) Çfarë do të bënit? Kjo zbulesë, një epifani, një ndërgjegjësim i hyjnores, është përtej të kuptuarit tuaj! A do të binit me fytyrën përtokë, të tmerruar? Këtë bënë tre dishepujt tek pasazhi i sotëm, edhe pse atyre nuk po u kanosej ndonjë rrezik dhe as nuk po kërcënoheshin.

Ndonjëherë përjetojmë një çast të shenjtë kur Perëndia vepron në emrin tonë, duke na verbuar me hirin e tij. Si për shembull, një shumë parash që na vjen papritur në kohën e duhur, rezultati i biopsisë është negativ, Jezusi “shfaqet” tek dera përmes duarve dhe fytyrës së ndritshme të një miku. Fuqia pushtuese e asaj që duket si e pamundur mund t’i bëjë gjunjët tanë të dridhen.  Kur përballeni me një shfaqje ekstravagante të mirësisë së Perëndisë, mos u tkurrni në frikë. Përkundrazi, ndjeni prekjen e butë të Jezusit i cili ju thotë: “Ngrihuni dhe mos kini frikë!”. Perëndia ofron për ne të njëjtën dashuri që shprehu për Birin e tij, nëse kemi kurajën për ta parë dhe për ta pranuar atë.—Denise Vredevoogd

Lutje: Preki jetët tona me dritën tënde të lavdishme dhe na transformo.

Komente

komente