Media ka një rrol strategjik në fushën e shërbesës. Më shumë se gjysma e popullsisë së botës sot jetojnë në vende ku ungjillizimi kufizohet në mënyrë të ashpër e megjithatë, zhvillimet teknologjike kane bërë të mundur që sot informacioni të shkojë kudo.
Edhe në vendet më të varfëra të botës njerëzit e dëgjojnë ungjillin me mjete te thjeshta sic eshte radio.
Fjalët e Shpresës aktualisht prodhon dhe transmetimon në mbi 45 gjuhë te botës, ndër të cilat edhe gjuha Shqipe.

Fjalët e Shpresës prodhojnë edhe shumë materiale të shkruara. 5000 kopje të librit të përditshëm “Meditim” shpërndahen çdo tre muaj falas në të gjitha kishat e Shqipërisë.

Fjalët e Shpresës është një shërbesë besimi, e varur plotësisht në përkushtimin e njerëzve ndaj thirrjes së Perëndisë, për të çuar Lajmin e Mirë në mbarë botën dhe është mirënjohëse për lutjet dhe ofertat e individëve që çojnë përpara këtë shërbesë.

Femi Cakolli - Më lehtë është të jesh bari sesa...

Femi Cakollin kemi dekada që e njohim për kontributin e tij mbi te gjitha si kryeredaktor, botues, pastor, por pak dinë për të kaluarën e tij, peripecitë që ka kaluar deri sa të prekte penën. Betejat në jetën e tij kanë filluar që kur ai ka qenë foshnje dhe ai sot tregon me krenari në Zotin, se si Perëndia është kujdesur dhe ka luftuar për të, atëherë kur të gjithë ngritën duart. #fjalëteshpresës #evërtetaime #deshmi #evi
Një rrëfim i gjatë, me plot ngjarje që vijnë me përshkrime të bukura që menjëherë fillojmë të na duken sikur i përjetojmë vetë secilën prej tyre…

Meditime për çdo ditë

Meditimet fokusohen në pasazhe të shkurtra të cilat ndërthuren edhe me përvojat reale të jetës së autorëve, për ta bërë Biblën sa më praktike për jetën e përditshme.

Meditime – 19 Janar

Lexoni nga Psalmi 19:1-14Krijimi i thur lavde PerëndisëQiejt tregojnë lavdinë e Perëndisë dhe kupa qiellore shpall veprën e duarve të tij. (v. 1) C. S. Ljuis e quajti Psalmin 19,…

Meditime – 18 Janar

Lexoni nga Zanafilla 1:14-31Perëndia gjen kënaqësi tek krijimiAtëherë Perëndia shikoi të gjitha ato që kishte bërë, dhe ja, ishte shumë mirë. (v. 31) Gjyshja ime gatuante makaronat më të mira…

Meditime – 17 Janar

Lexoni nga Efesianëve 3:7-21Çfarë është kënaqësia?Që të rrënjosur dhe të themeluar në dashuri, të mund të kuptoni me të gjithë shenjtorët cila është gjerësia, gjatësia, thellësia dhe lartësia. (v. 18)…

Meditime – 16 Janar

Lexoni nga Zbulesa 3:1-6Rroba të reja dhe bojë që nuk fshihetKush fiton do të vishet me rroba të bardha dhe unë nuk do ta fshij emrin e tij nga libri…

Meditime – 15 Janar

Lexoni nga Filipianëve 4:10-20“Sekreti”Unë mund të bëj gjithçka me anë të Krishtit që më forcon. (v. 13) Ka gjithmonë nga ata që duan të dinë sekretet e suksesit, dhe për…

Meditime – 14 Janar

Lexoni nga Kolosianëve 1:15-23Të ndërthururAi është përpara çdo gjëje dhe të gjitha gjërat qëndrojnë në të. (v. 17) Në fjalët e fundit e kulmore të Shkrimit, Jezusi i ringjallur dëshmon:…

Submit
I kisha bërë “like” në Facebook një faqeje “Spotlight”, që nuk ishte këtu [në Shqipëri]. Një ditë, po në Facebook, me shfaqet Spotlight English Clubs Albania. Fillova të kontaktoj në inbox me personat që e organizojnë për të pyetur si zhvillohej dhe a ishte me pagesë. Më sqarojnë që gjithçka ishte pa pagesë, por me një kontribut të papërfillshëm. Bie dakord bashkë me një shoqen time që të fillonim ta frekuentonim. U pritëm shumë ngrohtë! Por, më e rëndësishmja është që aty flitet vetëm anglisht! Kush nuk do të dëshironte një Klub të tillë?! Kush nuk do të donte të kalonte dy orë duke komunikuar me njerëz të ndryshëm, nga vende të ndryshme, ku mund të mësosh për ta. Kështu mëson për kultura të ndryshme dhe një anglishte të përsosur. Besoj se për këdo do ishte më mirë se një dy orësh i shpenzuar në kafe… . Bravo dhe faleminderit për organizatorët që kanë hapur një klub të tillë, ku mund të mësosh anglisht, dhe pa kosto fare! Faleminderit për një klub ku mund të mësojnë anglisht edhe personat që s'kanë mundësi ekonomike, por kryesorja është vetëm të kenë vullnet dhe dëshirë për të mësuar. Ju përgëzoj!
Egla
Fjalët e Shpresës
Ajo që mund të shkruaj është që jeta ime ka qenë një bekim, që nëpërmjet emisionit tuaj kam marrë kurajon të vazhdoj çdo ditë e më shumë të Shpall Fjalën kudo që mundem. Nuk ka më bukur që edhe pse nuk shkoj në kishë, sepse këtu ku jetoj nuk ka, ju jeni kisha ime. Në Radio gjej kënaqësinë më të madhe. Me një fjalë, do të thosha ushqimin tim shpirteror. Bekime
Genti
Fjalët e Shpresës

Media Sociale

Ardit Prekaj