web-woh-21-prill

21 Prill

Lexoni nga Luka 12:22-34

Dorëzoni frikërat tuaja

Dhe cili nga ju, me shqetësimin e tij, mund të zgjatë shtatin e vet qoftë edhe një kubit? (v. 25)

Shumë prej nesh do të duhej të rrëfenim se nuk jemi të merakosur për asgjë përveç shqetësimeve tona. Siç ka thumbuar edhe Oskar Uajld, “Unë mund t’i rezistoj çdo gjëje përveç tundimit”. Me qëllim që të dorëzojmë gjithçka, ne duhet të kapërcejmë frikën nga mos njohja e asaj që ndodhet në të ardhmen. Duhet t’i japim Perëndisë frikërat dhe shqetësimet tona.

Zakonisht shqetësimi duket si diçka e tillë: Ndërkohë që lejojmë frikën tonë të mbizotërojë, jemi të prirur ta lëmë imagjinatën tonë të shkojë gjithandej. Mendojmë për të gjitha gjërat e këqija që mund të ndodhin dhe pastaj e harxhojmë kohën duke u përpjekur të zgjidhim se si t’i shmangim apo kapërcejmë ato gjëra. Ne krijojmë pafund skenarë të rasteve më të këqija dhe përpiqemi të imagjinojmë se çfarë do të bënim nëse ato do të bëheshin realitet. Por a është ndonjëherë i pranishëm Perëndia në këto skenarë? Nëse jemi të sinqertë, atëherë do e pranojmë se zakonisht nuk e përfshijmë Perëndinë në zgjidhjen që gjejmë për problemin, sepse mendojmë se mund ta menaxhojmë vetë. Por ky nuk është dorëzim.

Në leximin tonë për sot, udhëzimet e Jezusit për dishepujt e Tij janë shumë të qarta. Frika dhe shqetësimi nuk do e zgjasë shtatin tuaj as edhe me një milimetër. Perëndia i njeh nevojat tuaja dhe Ai kujdeset për ju. Ne duhet të besojmë se e ardhmja jonë është në duart e tij të mira e të sigurta. Vini në zbatim atë që Pjetri na udhëzoi, “duke hedhur gjithë merakun tuaj mbi të, sepse Ai kujdeset për ju” (1 Pje. 5:7). Mos e lini imagjinatën tuaj të ndalet me “po sikur”. — Jessica Heikoop

Ndërsa luteni, i kërkoni Perëndisë t’ju ndihmojë t’i dorëzoni të gjitha frikërat dhe shqetësimet tek ai.

#fjalëteshpresës #kishashqiptare #ungjillorëtshqiptare #meditime #app #ios #android

Tags: No tags