woh-22-mars-web

22 Mars

Lexoni nga Mateu 26:36-56

Gjetsemani

Qëndroni këtu dhe rrini zgjuar bashkë me mua. (v. 38)

Një pjesë e mirë e kohës si prind përfshin qëndrimin me fëmijët, siç është përgatitja e drekës, pastrimi i rrobave, t’u japësh fund zënkave, ndihma me detyrat e shtëpisë, etj. Të gjitha këto janë gjëra të mira, madje edhe gëzim në shumë mënyra. Mirëpo, ekziston gjithashtu diçka e bukur kur vjen fundi i ditës dhe uleni në kolltuk, ngrini sytë dhe shikoni fëmijën që ju vështron. Atij nuk i nevojitet asgjë, mirëpo ia bëni me shenjë që të vijnë tek ju dhe ata ngjiten në prehrin tuaj. Në atë çast, thjesht fakti që është aty me ju është një dhuratë. Nuk ishte diçka që ju duhej, e megjithatë është një dhuratë.

“Qëndroni këtu dhe rrini zgjuar bashkë me mua”. Atë natë, shumë kohë më përpara, në pikëllimin dhe trishtimin e tij njerëzor, Jezusi u kërkoi dishepujve të ishin me të, të qëndronin me të, ndërkohë që ai lutej. Pati raste të tjera kur Jezusi i la dishepujt e tij atje ku ishin që të shkonte vetë diku në një vend të qetë për t’u lutur. Por jo këtë herë. Kur ishte i pikëlluar dhe i trishtuar, madje deri në vdekje, Jezusi i donte pranë dishepujt e tij. Ai i mori me vete në Gjetsemani kur të lutej, dhe ua kërkoi në mënyrë specifike Pjetrit, Jakobit dhe Gjonit: “Shpirti im është thellësisht i trishtuar, deri në vdekje; qëndroni këtu dhe rrini zgjuar bashkë me mua” (v. 38).

Në orën e tij më të errët, Jezusi i donte dishepujt e tij pranë. Por ne që jemi këtu, tani, gëzojmë në të gjitha kohët dhe të gjitha mënyrat që Perëndia është bashkë me ne. Por gjithashtu edhe lutja është një mënyrë që ne të jemi bashkë me Perëndinë. — Stephen Shaffer

Ndërsa luteni, merrni kohë në heshtje që të jeni në praninë e Perëndisë.

#fjalëteshpresës #kishashqiptare #ungjillorëtshqiptare #meditime #app #ios #android #pashke

Tags: No tags