web-woh-22-prill

22 Prill

Lexoni nga Marku 10:17-31

Dorëzoni pasuritë

Ai u largua me keqardhje, sepse kishte shumë pasuri. (v. 22)

I riu pasanik ishte një burrë që donte ta ndiqte Krishtin por nuk ishte i gatshëm t’i dorëzonte zotërimet e tij për ta ndjekur Atë. Në fund, ishte më e lehtë t’i kthente shpinën Krishtit sesa të ndahej nga pasuria e Tij. Megjithatë, ato që Ai zotëronte nuk mund ta shpëtonin.

Zotërimet shkaktojnë një problem për shumë njerëz. Jezusi e dinte këtë, dhe kjo është arsyeja që Ai foli kaq shumë në lidhje me paratë dhe të mirat materiale. Ai e dinte se pasuria dhe zotërimet bëhen fare lehtë idhujt tanë më të mëdhenj. Ai e kuptonte se ato nuk dorëzohen aq lehtësisht. Dhe është pikërisht kjo arsyeja që Ai na bën thirrje të heqim dorë prej tyre për ta ndjekur atë.

Tek Mateu 6:24, Jezusi foli shumë qartë: “Nuk mund t’i shërbeni Perëndisë dhe parasë”. Ky nuk është një urdhërim; por një deklaratë e thjesht faktike. Dashuria për para na bën skllevër ndaj tyre dhe paraja kthehet në “padronin” tonë. Nëse ndodh kjo, atëherë nuk mund t’i shërbejmë Atij, duke qenë se askush nuk mund t’u shërbejë dy zotave.

Kjo është arsyeja që dorëzimi i zotërimeve është i nevojshëm. Sa të rëndësishme janë zotërimet për ju? A kanë aq shumë rëndësi për ju saqë do t’i kthenit shpinën tuaj Perëndisë përpara se të dorëzoni pasurinë tuaj, siç bëri i riu pasanik?

Jezusi na kujton se “jeta e njeriut nuk qëndron në mbushullinë e gjërave që zotëron” (Lk. 12:15). Aspironi të jeni të mbushur me mbushullinë e Tij, në vend të asaj të tokës. — Jessica Heikoop

Ndërsa luteni, rrëfeni mënyrën se si zotërimet tuaja po ju zotërojnë juve. I kërkoni Perëndisë t’ju ndihmojë të dorëzoheni.

#fjalëteshpresës #kishashqiptare #ungjillorëtshqiptare #meditime #app #ios #android

Tags: No tags