web-woh-25-maj

25 Maj

Lexoni nga Filipianëve 2:19-29

Miqësitë e ngushta

Por m’u duk e nevojshme t’ju dërgoj Epafroditin, vëllanë tim, bashkëpunëtorin dhe bashkëluftëtarin . . . si shërbenjës në nevojat e mia. (v. 25)

Epafroditi nuk vinte nga një familje e krishterë. Atë në fakt e kishin quajtur sipas perëndeshës greke Afërdita. Ai u rrit në Filipi (ose në një moment të caktuar u zhvendos atje) dhe u bë një ndjekës i Krishtit. Sa e gjatë ishte lidhja e tij me Palin, ne nuk e dimë. Atë që dimë është që, Epafroditi erdhi në Romë në emër të kishës me ndihma për Palin.

Në Romën e shekullit të parë, shteti nuk kujdesej për të burgosurit. Nevojat e jetës, si ushqimi, duhet të siguroheshin nga shokët. Kisha e Filipisë i kishte dhënë para Epafroditit dhe më pas e dërgoi në Romë për t’u kujdesur për nevojat e Palit me ato para. Ka gjasa që ai qëndroi në Romë për më shumë se një vit. Padyshim që ai vazhdoi t’i shërbente nevojave të Palit edhe nga financat e veta. Pali madje thotë që ai “për veprën e Krishtit qe shumë afër vdekjes . . . për . . . shërbesën ndaj meje” (vargu 30).

Angazhimi i tij publik ndaj Palit në burgun e vet e la Epafroditin të pambrojtur ndaj sëmundjes. Jeta e tij ishte në rrezik. Në fakt, fjalët “qe afër vdekjes” ishin fjalët që përdorte një kumarxhi, që do të thotë, “të lësh gjithçka në dorën e zareve.” Për hir të Jezusit, Epafroditi luajti kumar me vetë jetën e tij me qëllim që t’i shërbente mikut të tij në burg. — David Walls

Ndërsa luteni, i kërkoni Perëndisë t’ju ndihmojë të jeni një Epafrodit për dikë.

#fjalëteshpresës #kishashqiptare #ungjillorëtshqiptare #meditime #app #ios #android

Tags: No tags