web-woh-25-mars

25 Mars

Lexoni nga Gjoni 18:28-40

Gjyqi përpara Pilatit

A je ti mbreti i judenjve? (v. 33)

Cilin lloj mbreti duam në të vërtetë? A duam një sundimtar si Pilati, apo jemi të gatshëm të ndjekim një mbret si Jezusi?

Jezusi, Mbreti mbi mbretër, qëndroi përpara Pilatit, guvernatorit. Pilati ishte si shumë sundimtarë të tjerë përpara dhe pas tij; pra, projektonte forcë por në të vërtetë ishte i dobët. Përmes lidhjeve politike ai ishte caktuar për të qenë prefekt i Judesë. Mirëpo era e ndryshimeve po vinte dhe mbretëria e tij ishte delikate. Prandaj, duke dënuar Jezusin ai po përpiqej t’u bënte qejfin krerëve fetarë të zonës për të qëndruar i sigurt dhe në pushtet. Nga ana tjetër, Jezusi ishte gati të jepte jetën e tij për mëkatet e botës, duke e flijuar veten e vet, mirëpo mbretëria e tij do të ishte e sigurt përjetë. Pilati pyeti: “Ç’është e vërteta?” (v. 38), dhe bëri gjithçka që kishte kuptim në aspektin e dobisë politike. Jezusi ishte i përkushtuar ndaj të vërtetës dhe është e vërteta.

Sundimi i Pilatit ndihej gjithmonë i kërcënuar dhe asnjëherë i sigurt. Mirëpo mbretëria e Jezusit është ndërtuar mbi dashurinë e Perëndisë dhe është e sigurt përjetë, asgjë nuk mund ta thyejë atë apo ta rrëzojë. Mbretëria e tij është aq e fortë saqë Mbreti vuan për popullin e tij, në vend që t’i bëjë ata të vuajnë për të.

Cilin lloj mbreti duam në të vërtetë? A duam një sundimtar si Pilati, apo jemi të gatshëm të ndjekim një mbret si Jezusi? Njëri ka një mbretëri që është duke u thërrmuar dhe tjetër një mbretëri që do të zgjasë përgjithmonë. Njëri sundon për të mbrojtur veten e tij kurse tjetri sundon duke flijuar vetveten. Njëra mbretëri është themeluar mbi dhunë, tjetra mbi dashurinë. — Stephen Shaffer

Ndërsa luteni, i kërkoni Perëndisë t’jua bëjë zemrën të digjet me të vërtetë për të ndjekur Mbretin Jezus.

#fjalëteshpresës#kishashqiptare#ungjillorëtshqiptare#meditime#app#ios#android#pashke

Tags: No tags