web-woh-27-maj

27 Maj

Lexoni nga Filipianëve 3:12-17

A jeni të përsosur?

Jo se unë tashmë e fitova [ringjalljen] ose jam bërë i përsosur. (v. 12)

Udhëtimi i besimit të Palit ishte një punë në vazhdimësi. Ai ishte i sigurtë për destinacionin e tij përfundimtar të përjetshëm me Krishtin në qiell, por përgjatë rrugës, ai ishte më pak se i përsosur. Fjala “i përsosur” do të thotë “të arrish standardin më të lartë” të mirësisë dhe virtytit. Ajo mbart idenë e të qenit, në një kuptim moral, plotësisht i zhvilluar.

Është e vështirë të jesh “mirë” gjatë gjithë kohës si të krishterë, apo jo? Herë pas here ne dalim nga binarët ose devijojmë. Gjithashtu pengohemi, ndonjëherë shumë keq. Pali nuk pretendon të ketë mbërritur në destinacion frymërisht. Ai e pranon këtë në rrëfimin e tij që lufta kundër mëkatit, frikës, dyshimit dhe fajit nuk ka mbaruar. Ka akoma shumë vend për rritje, pjekuri dhe madje edhe gabime. Disa njerëz përpiqen të gënjejnë veten dhe gjithë të tjerët duke menduar që ata kanë mbërritur në destinacion frymërisht. Dhe ata disi i mohojnë ose i shpërfillin pengesat e tyre frymërore dhe ecurinë e tyre frymërore shkel-e-shko.

A njihni persona të tillë? Njerëz të tillë shpesh e kërkojnë përsosmërinë nga të tjerët ndërkohë që përgëzojnë veten e tyre, pavarësisht të metave të tyre. Është shumë e vështirë të shkosh mirë me njerëz të tillë sepse edhe pse ata e dinë në thelb të zemrës së tyre që nuk janë të përsosur, ata nuk do ta pranojnë këtë. Ata vazhdojnë ta mbajnë fasadën, imazhin e përsosmërisë, të të qenit standardi. Pali nuk pretendoi të ishte ky lloj njeriu dhe as ne nuk duhet të pretendojmë. Ne jemi qenie të papërsosura që ndjekim një shpëtimtar të përsosur! — David Walls

Ndërsa luteni, i rrëfeni Perëndisë se si perfeksionizmi nuk ju ka lejuar ta ndiqni Atë, dhe i kërkoni Perëndisë t’ju ndihmojë të vazhdoni të rriteni frymërisht.

#fjalëteshpresës#kishashqiptare#ungjillorëtshqiptare#meditime#app#ios#android

Tags: No tags