web-woh-27-prill

27 Prill

Lexoni nga Luka 1:26-38

Dorëzimi, skllavëria dhe shërbimi

Atëherë Maria tha: “Ja shërbëtorja e Zotit; le të më ndodhë sipas fjalës sate”. (v. 38)

Pyesni një student se cili është qëllimi i tij i jetës dhe dyshoj se do ta dëgjoni të thotë: “Qëllimi im në jetë është të bëhem shërbëtor”. Shumica e njerëzve nuk mendon me superlativa për këtë profesion. Mirëpo, nëse mbartni emrin “i/e krishterë” atëherë po ashtu mbartni edhe titullin “shërbëtor/e”.

Vetë Jezusit i referohen si shërbëtor (shih Vep. 3:13). Maria e shpalli veten e saj një “shërbëtore e Zotit”. Pali, Jakobi, Pjetri dhe Juda e kanë prezantuar veten e tyre të gjithë si “shërbëtori i Perëndisë”. Edhe ne jemi shërbëtorë. Përmes dorëzimit tek Jezusi, ne trashëgojmë të gjitha karakteristikat e një shërbëtori të Krishtit: duke jetuar për të, duke iu dorëzuar dhe duke iu bindur atij.

Gjithashtu Bibla përdor edhe fjalën “skllav” për të përshkruar se kush jemi ne në Krishtin. Tani, ky po që është një titull që askush nuk e dëshiron. Si fjalë ka veçse konotacione negative, mirëpo të qenit skllav i Krishtit është tërësisht ndryshe.

Letra e parë drejtuar Korintasve 7:22, thotë: “Ai që është thirrur, duke qenë i liruar, është skllav i Krishtit”. Arsyeja që kjo është ndryshe nga çdo skllavëri tjetër është sepse ne zgjedhim të jemi skllevër të Krishtit përmes dëshirës sonë për t’iu dorëzuar atij. Nga dashuria dhe mirënjohja jonë ne i shërbejmë atij lirisht, me gadishmëri dhe me gëzim. Kjo nuk është skllavëri për t’u druajtur, por është një privilegj për t’u ngazëllyer. — Jessica Heikoop

Ndërsa luteni, i kërkoni Perëndisë t’ju ndihmojë ta mbartni me gëzim emrin “shërbëtor i Perëndisë”.

#fjalëteshpresës #kishashqiptare #ungjillorëtshqiptare #meditime #app #ios #android

Tags: No tags