web-woh-28-maj

28 Maj

Lexoni nga Filipianëve 3:12-17

Vazhdoj të harroj

Por një gjë po bëj: duke harruar ato që kam lënë pas, dhe duke u zgjatur drejt atyre që kam përpara, po ndjek pas synimin. (v. 13-14)

Pali nuk e përdor papërsosmërinë e tij si një justifikim për të mos u rritur më frymërisht. Kur ai flet për “ndjekjen pas” ai merr hua një fjalë nga bota e gjuetisë. Kjo folje do të thotë “të gjurmoj” diçka, ashtu sikur do bëje nëse do të ishe gjuetar. Në të kaluarën e vet, zelli i Palit e shtynte të gjurmonte dhe të gjente të krishterët. Tani ai po rend pas Krishtit, në mënyrë që të njohë Jezusin në një mënyrë më të thellë dhe të shoh veten e tij të bëhet më pak i papërsosur nesër nga sa është sot.

Megjithatë, me qëllim që ai të ecë përpara, atij i duhet të harroj ca gjëra të kaluara (vargu 13). Fjalën “harroj,” Pali këtu e përdor në kohën e tashme. Kjo do të thotë që Pali, edhe ndërsa po i shkruan këto fjalë, është akoma në procesin e harresës me qëllim të të kaluarës së tij nga rreth 30 vjet më herët kur ai persekutonte kishën. Imagjino, t’i referohesh një gabimi 30 vjeçar dhe të tregosh që je akoma në procesin e përpjekjeve për ta harruar atë!

Kjo na ndodh edhe ne, apo jo? E vërteta është që ne nuk mund ta harrojmë plotësisht të kaluarën tonë. Ajo që varrosim nuk harrohet. Ose është duke u mohuar ose duke u shtypur. Ne nuk mund të harrojmë plotësisht, por mund të vazhdojmë të harrojmë, dhe të vazhdojmë të kujtojmë që Krishti ka falur edhe atë të cilën ne nuk mund ta harrojmë. Gabimet e kaluara të Palit nuk mund ta tejkalonin faljen e tanishme të Perëndisë. — David Walls

Ndërsa luteni, i kërkoni Perëndisë të vazhdojë t’ju kujtojë për faljen e tij të vazhdueshme.

#fjalëteshpresës #kishashqiptare #ungjillorëtshqiptare #meditime #app #ios #android

Tags: No tags