5 Dhjetor

Lexoni nga Psalmi 98 Zoti Yt Vjen, Gëzohu Botë Dërgojini britma gëzimi ZOTIT, o banorë të të gjithë tokës. (v. 4) “Zoti Yt Vjen, Gëzohu Botë” ka qenë një këngë shumë e preferuar që kur u shkrua. Një nga arsyet është që autori i këngës ishte shkrimtari i himneve më Read more…

4 Dhjetor

Lexoni nga Mateu 1:1-17 Eja, o Jezus që shumë të kemi pritur Kështu të gjithë brezat . . . bëhen katërmbëdhjetë breza. (v. 17) Çarls Uesli, i vlerësuar edhe për nga sasia edhe nga cilësia, ishte shkrimtari më i madh i himneve në historinë e kishës. Ai shkroi diku tek Read more…

3 Dhjetor

Lexoni nga Isaia 11:1-9 Një trëndafil ka çelur Pastaj një degëz do të dalë nga trungu i Isait. (v. 1) Kjo këngë e këndshme gjermane daton që prej shekullit të katërmbëdhjetë. Është e bazuar në vargun biblik tek Isaia 11:1. Trëndafili për të cilin këndojmë është një lule në “degëzën Read more…

2 Dhjetor

Lexoni nga Psalmi 130 Kambanat i dëgjova ditën e Krishtlindjes Unë pres Zotin, kam shpresë në fjalën e tij. (v. 5) “Kambanat i Dëgjova Ditën e Krishtlindjes” është një poemë e shkruar nga një prej poetëve më në zë të Amerikës së shekullit të 19-të, Henri Uadsuorth Longfellëu. Vargu i parë Read more…

1 Dhjetor

Lexoni nga Isaia 7:3-17; Mateu 1:20-23 Eja, eja Emanuel Dhe do t’i vënë emrin Emanuel, që e përkthyer do të thotë: “Perëndia me ne”. (Mt. 1:23) Një nga himnet më të njohura dhe më të dashura nga të gjitha himnet e Adventit është himni që nuk të shqitet nga mendja, Read more…

30 Nëntor

Lexoni nga Luka 11:1-4 Duke mësuar nga Gjon Pagëzori Zot, na mëso të lutemi, ashtu si mësoi dhe Gjoni dishepujt e vet. (v. 1) Kur unë edhe ju lexojmë Biblën, mund të mësojmë shumë dhe të admirojmë personazhet biblike, mirëpo heroi është gjithmonë Perëndia. Ashtu si çdo personazh biblik, edhe Read more…

29 Nëntor

Lexoni nga Mateu 14:1-14 Besnik deri në fund Dhe dishepujt e tij erdhën, e morën trupin dhe e varrosën, mandej vajtën dhe ia treguan ngjarjen Jezusit. (v. 12) A mund të mendoni për diçka në këtë botë të njollosur me mëkat që jua thyen zemrën dhe ju bën të pyesni Read more…

28 Nëntor

Lexoni nga Luka 7:24-28I miratuar publikishtSepse unë po ju them që nga të lindurit prej grash nuk ka asnjë profet më të madh se Gjon Pagëzori. (v. 28). A mund të mendoni për një kohë kur ishit të lënduar dhe ndiheshit të rënë përtokë, dhe dikush ishte aty për t’ju Read more…

27 Nëntor

Lexoni nga Luka 7:18-23Një çast dyshimiDhe Gjoni thirri pranë tij dy nga dishepujt e vet, dhe i dërgoi te Jezusi për t’i thënë, “A je ti ai që duhet të vijë, apo duhet të presim një tjetër?”. (v. 18-19) A keni përjetuar ndonjëherë një rast kur besimi juaj është lëkundur? Ndoshta Read more…

26 Nëntor

Lexoni nga Gjoni 3:22-36Rritje dhe zvogëlimAi duhet të rritet por unë të zvogëlohem. (v. 30) Ne jetojmë në një kulturë konkurruese, ku çdo individ është i nxitur të përparojë, të bëhet më i pasur, të shtojë popullaritetin e vet dhe të fitojë ndjekës. Ndërkohë që shumë njerëz vendosin veten e Read more…

25 Nëntor

Lexoni nga Gjoni 1:29-42Duke drejtuar për nga Qengji Të nesërmen, Gjoni e pa Jezusin që po vinte drejt tij dhe tha: “Ja, Qengji i Perëndisë që ngre mëkatin e botës”. (v. 29) A mbani ju ndonjë titull? Ndoshta një titull në punë ose një profesion, ose ndoshta një rol, si Read more…

24 Nëntor

Lexoni nga Gjoni 1:1-18 Një dëshmitar për Dritën Ky erdhi për dëshmimin, që të dëshmojë për dritën, që të gjithë të besojnë me anë të tij. (v. 7) Drita është një bekim. Drita, që nga zjarret e kampit, te llambat e vajit, e te llambat elektrike e deri tek drita Read more…

23 Nëntor

Lexoni nga Luka 3:9-14 Besimi në veprim Çdo pemë, pra, që nuk jep fryt të mirë do të pritet dhe do të hidhet në zjarr. (v. 9) Për ata që jetojnë në SHBA, sot është Dita e Falënderimeve. Pavarësisht a keni shumë apo pak, diçka e keni për të qenë Read more…

22 Nëntor

Lexoni nga Mateu 3:13-17 Qiejt u hapën Qiejt u hapën, dhe ai pa Frymën e Perëndisë të zbresë si një pëllumb e të vijë mbi të. (v. 16) Përpara se të dalë në skenë një yll shumë i njohur muzikor, zakonisht bëhet një performancë hyrëse, ku një talent i ardhshëm Read more…

21 Nëntor

Lexoni nga Mateu 3:1-12 Përgatisni udhën Sepse ky është ai për të cilin u fol nga Isaia që thotë: “Zëri i atij që bërtet në shkretëtirë: ‘Përgatitni udhën e Zotit, drejtoni shtigjet e tij’”. (v. 3) Një prind i thotë fëmijës që të vishet e të jetë gati që të Read more…

20 Nëntor

Lexoni nga Luka 1:76-80 Çfarë të thuash Për t’i dhënë popullit të tij njohurinë e shpëtimit, në faljen e mëkateve të tyre. (v. 77) Kënga e Zakarias flet për mëshirën dhe shpëtimin që ofron Perëndia. Shpëtimi fillon me hirin e Perëndisë. Zakaria thotë, në këngën e tij tek Luka 1, Read more…

19 Nëntor

Lexoni nga Luka 1:57-66 Një stinë në heshtje Dhe të gjithë ata, që i dëgjuan, i vunë këto [gjëra] në zemrën e tyre duke thënë: “Vallë ç’do të jetë ky fëmijë?”. Dhe dora e Zotit ishte me të. (v. 66) A ju ka ndodhur ndonjëherë të mos flisni dot në Read more…

18 Nëntor

Lexoni nga Luka 1:34-45 Duke kërcyer nga hareja Sepse, ja, sapo arriti në veshët e mi zëri i përshëndetjes sate, fëmija nga hareja kërceu në barkun tim. (v. 44) Si ndiheni ju tani që po afrojnë festat e Nëntorit dhe Krishtlindja? Ndoshta mezi prisni të kaloni më shumë kohë me Read more…

17 Nëntor

Lexoni nga Luka 1:16-17Qëllimi i GjonitDhe do të shkojë përpara tij . . . për t’ia bërë Zotit gati një popull të përgatitur. (v. 17) A besoni që Perëndia ka një qëllim dhe një plan për jetën tuaj? Epo, kështu është. Merrni në konsideratë këto fjalë nga Jeremia 29:11: “‘Sepse Read more…

16 Nëntor

Lexoni nga Luka 1:5-16Të ndarë mënjanëSepse ai do të jetë i madh përpara Zotit. (v. 15) Imagjinoni sikur jeni Zakaria, një prift i respektuar që gëzon një martesë të gjatë me një bashkëshorte po aq të respektuar, pa qenë në gjendje të keni një fëmijë. Ju jeni lutur vazhdimisht, e Read more…

15 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 4:21-23Bashkësia e shenjtorëveTë gjithë shenjtorët ju përshëndesin, sidomos ata të shtëpisë së Cezarit. (v. 22) Në ditën e Falënderimeve, kryesisht në Amerikë, të krishterët mblidhen në kishë për ta falënderuar Perëndinë për liritë që gëzojnë, përfshirë këtu edhe lirinë për të adhuruar. Kjo është diçka që shpeshherë besimtarët Read more…

13 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 4:10-13Duke zhvilluar rezistencënUnë mund të bëj gjithçka me anë të Krishtit që më fuqizon. (v. 13) Një miku im ishte anëtar i skuadrës kanadeze të triathalonit dhe u stërvit për lojërat Olimpike të vitit 2012. Ai zgjohej çdo ditë në orën pesë të mëngjesit që të notonte për Read more…

12 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 4:8-9Duke praktikuar dhuntinë e dallimitNëse ka ndonjë virtyt dhe nëse ka ndonjë lëvdim, këto mendoni. (v. 8) Nëse tregohemi të sinqertë, me shumë gjasa do të pranonim se një pjesë e mirë e asaj që dëgjojmë apo shikojmë nuk na mbështet aspak nga ana frymërore. Në fakt, rrjetet Read more…

11 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 4:4-7Duke praktikuar lutjen e përditshmeNë çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjërimesh, me falënderim. (v. 6) Vargjet e sotme nga letra e Filipianëve janë shumë të famshme, dhe ashtu si çdo pasazh i njohur, përsëritja mund t’ia zbehë fuqinë. Por Pali na kujton Read more…

10 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 4:1-3Kërkoni pajtiminI bëj thirrje Evodisë dhe i bëj thirrje Sintikës, të jenë në një mendje në Zotin. (v. 2) Në vitin 1983, Papa Gjon Pali i Dytë shkoi të vizitonte në burg njeriun që ishte përpjekur ta vriste atë vetëm një vit më parë. Për shumë njerëz Read more…

9 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 3:12-21Merrni në konsideratë thirrjen tuajPo ndjek pas synimin, drejt çmimit të thirrjes së lartme të Perëndisë në Krishtin Jezus. (v. 14) Që në klasën e tretë unë e dija se çfarë dëshiroja të bëhesha kur të rritesha: Presidentja e Amerikës. Por siç pritej, kjo në fakt nuk Read more…

8 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 3:1-11Riorientimi i prioriteteve tuajaPo me të vërtetë i konsideroj të gjitha se janë dëm për madhështinë e njohjes së Krishtit Jezus, Zotit tim. (v. 8) Ne zhgënjehemi kur nuk mund të marrim diçka që mendojmë se ia kemi nevojën. Ndërkohë që kjo është diçka e natyrshme, është po Read more…

7 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 2:19-30Heronj frymërorëPriteni, pra, në Zotin me gëzim të madh dhe nderoni të tillë njerëz. (v. 29) Pothuajse në krye të listës së heronjve të mi frymërorë është një grua me emrin Pru Krejn. Sipas standardeve të botës, Pruja është një grua e zakonshme, e pamartuar, mësuese e gjuhës Read more…

6 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 2:12-16Boll u ankuatBëni gjithçka pa murmuritje dhe pa mëdyshje. (v. 14) Në librin e tij “Divorci i madh”, C. S. Ljuis përshkruan një shpirt ankues që e gjen veten në ferr. Zakoni i të ankuarit që e kishte shoqëruar gjithë jetën e konsumoi tërësisht personalitetin e saj. Eventualisht, Read more…

5 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 2:1-11Duke praktikuar dhuntinë e shërbimitKini në veten tuaj po atë mendje që ishte edhe në Jezu Krishtin (v. 5) Le të jemi të sinqertë: ndonjëherë është e vështirë të jemi falënderues sepse jemi egoistë. Është shumë e lehtë të mendosh se problemet tona janë më urgjente dhe më Read more…

4 Nëntor

Lexoni nga Filipianëve 1:19-30Burimi juaj i sigurisëJu veç, silluni denjësisht ndaj ungjillit të Krishtit . . . duke luftuar bashkë me një shpirt për besimin e ungjillit. (v. 27) Sot ankthin e shohim kudo. Çdo ditë gazetat na japin arsye të reja për të qenë në ankth. Gjithandej ka luftë, Read more…